Bangkok (Thailanda) part 2

Hello, am revenit cu partea a 2 a din Bangkok , si anume cu alte temple faimoase si spectaculoase pe care le-am vizitat si mi-au placut foarte mult!

Daca inca nu ati citit prima parte o gasiti aici: Bangkok part 1.

 

What Pho

What Pho (Templul Buddha Inclinat) sau Wat Phra Chetuphon este situat in spatele templului care adaposteste statuia de smarald a lui Buddha.

 

Acesta este cel mai mare si cel mai vechi templu din lista celor mai vizitate obiective turistice din Bangkok.

What Pho este renumit pentru statuia gigantica a lui Buddha care se pliaza, pentru a reproduce pozitia de odihna a acestuia. Statuia  are 15 m inaltime, 46 de m lungime si este acoperita cu foita de aur. 🙂

What Pho era cunoscut in trecut ca locul unde oamenii veneau sa se vindece. Ei se vindecau datorita credintei in zei. Si in ziua de azi oamenii inca se mai duc cu aceleasi sperante.

What Pho are si o scoala unde poti invata sa practici masajul. Este locul unde se gaseste cea mai respectata si cea mai veche scoala de masaj din Thailanda, deci daca doresti un masaj traditional Thai, aici este locul cel mai bun si cel mai indicat pentru a face acest lucru contra unei taxe destul de mici.

 

 

Complexul Wat Pho este format asadar dintr-un templu budist si o scoala de masaj.

 

Intrarea in acest templu costa 100 baht si se poate vizita in fiecare zi intre orele 8.30 am – 8.30 pm!

 

Wat Arun

Este unul dintre cele mai renumite temple budiste din oras care dateaza din secolol 17.

Wat Arun se remarca printr-o arhitectura thailandeza, respectiv un turn inalt de 80 m, superb decorat cu portelan, sticla, faianta, ceramica, scoici colorate frumos, inconjurat de alte 4 turnuri de dimensiuni mai mici!

Wat Arun (Templul Zorilor) sau Wat Chaeng  este templul care mi-a placut cel mai mult, este preferatul meu datorita locatiei pe malul raului si pentru ca designul este diferit de celelalte temple .

Este dedicat Zeitei Zorilor, Aruna (Wat Arun) si este deosebit de frumos dimineata devreme, la apus sau pe intuneric .

 

Arhitectura este superba, eu l-am vizitat dupa amiaza si am prins si apusul soarelui. Pot spune ca acest templu este absolut uimitor, impresionant si foarte spectaculos.

   

  

Mi s-a parut ca as fi putut sta o vesnicie sa admir acest templu. Timpul a fost mult prea scurt pentru a putea observa toate detaliile impresionante de acolo.

 

Wat Arun se afla pe malul vestic al raului Chao Phraya si se poate accesa usor cu feriboturile care traverseaza raul la un interval scurt de timp.

Intrarea costa 50 baht si este deschis in fiecare zi intre orele: 8.00 am – 18.00 pm!

Wat Traimit

Este alt templu faimos din Bangkok. Aici se gaseste Buddha de Aur, denumit oficial Phra Phuttha Maha Suwana Patimakon, cu o greutate de 5,5 tone (5.500 kilograme) si o inaltime de 3 m.

La un moment dat in istoria sa, statuia a fost complet tencuita pentru a impiedica furtul, cu un strat de stuc și sticla colorata pentru a ascunde adevarata sa valoare și a ramas în aceasta stare timp de aproape 200 de ani. Tenculaiala a fost taiata in timpul relocarii din 1955. 

 

Acesta a fost templul caruia i-am alocat cel mai putin timp pentru ca este destul de mic fata de celelalte pe care le-am vazut.

 

Templul este situat in cartierul chinezesc, in Chinatown, langa gara Hualampong.

Intrarea a costat 40 baht si vizitarea lui se face intre orele 9.00am -17.00 pm!

Aceasta excursie in Thailanda am pus-o in topul calatoriilor mele pentru ca mi-a placut cel mai mult. M-as intoarce oricand acolo! 🙂

 

Sper ca v-a facut placere sa vedeti poze si sa cititi cate putin despre obiectivele turistice pe care le-am vizitat in excursia mea din Bangkok!

 

 

Kiss kiss, A

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *