Ziua regelui in Amsterdam (Koningsdag)

 

Hmmm..acum ma gandesc cu ce sa incep..sunt foarte multe lucruri de spus, dar o sa ma rezum la cateva.. si o sa incep cu ce mi-a placut mie cel mai mult la vacanta din Amsterdam. 🙂

Eu si cu prietenii mei am mers special pentru King’s day (Ziua Regelui) in Amsterdam, o sarbatoare nationala, de care auzisem numai lucruri bune.. dar una este sa auzi si una este sa fi acolo si sa ai un ‘feeling grozav’ la cea mai mare petrecere de pe strada a anului. Distractie in aer liber pe strazi, canale, parcuri, piete, terase, cafenele, peste tot, muzica live, multi dj, dansuri, o atmosfera incredibila care nu trebuie ratata, se desfasoara in fiecare an pe data de 27 Aprilie.

Este important ca toata lumea  sa aiba ceva portocaliu, localnic sau turist, chiar si animalele de companie sunt la petrecere si ele, purtand o esarfa, o fundita, o caciulita, o gecuta portocalie sau orice accesoriu in culoarea nationala. 🙂

 

  

 

Orasul este transformat intr-o mandrie portocalie pentru a-l sarbatori pe regele Willem- Alexander’s!   🙂 Mii de barci colorate, pline de oameni veseli cu muzica data tare, care canta, striga, danseaza…plutesc pe canalele orasului sub privirile mirate si entuziasmate ale turistilor prezenti pe podurile din jur.

 

 

Normal ca pentru aceasta sarbatoarea am purtat si eu accesorii portocalii (am fost foarte colorata), desi mie nu-mi placeau hainele sau accesoriile de culoarea portocaliu mai deloc, chiar nu aveam nimic pe acasa cu aceasta culoare, dar…datorita acestei zile electrice, acestui carnaval, acestei trairi unice din acea zi, in care am fost foarte entuziasmata de dimineata pana seara, au inceput sa-mi placa. 😛

 

Sunt mai multe reguli care se suspenda in aceasta zi, cum ar fi: locuitorii orasului nu lucreaza, au voie sa-si vanda produsele folosite (asa ca invadeaza pietele cu tot felul de haine, accesorii, etc), si chiar este voie sa se consume alcool in public.

 

 

 

Ziua regelui, este o sarbatoare publica, un eveniment la care sunt atrasi peste 700.000 de turisti anual din toata Europa, ceea ce duce la cea mai mare aglomeratie din oras la aceasta petrecere imensa.

 

Priviti catelusul din stanga pozei! :))

 

 

 

Deci, daca va place distractia, nebunia portocalie, galagia..atunci aceasta petrecere este sigur pentru voi! 😛 Este o experienta unica, de nedescris, la care merita sa luati parte!

O sa scriu si despre Amsterdam in general si pe unde am fost eu, dar in alta postare.

 

Voi ati fost in Amsterdam de Ziua Regelui?? Cum vi s-a parut?? 🙂

 

Kiss kiss, A

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *